ddld_410x300Dissing, Dissing las og Dissing

Povl Dissing er nok det nærmeste, man kan komme den nationale stemme, for få er deres danskhed så bevidst i deres kunst og udtryk som han. Der er således løbet meget vand igennem åen, siden Dissing begyndte at optræde i 1960 ́erne og dengang måtte have en bodyguard med på job – af frygt for at få øretæver af publikum, som troede, at han tog pis på det nationale arvesølv, når han fortolkede gamle danske sange som Lille Anna og Gi’ mig en hest, mor.

Gennem et halvt århundrede har vi kendt og elsket Povl Dissings sange om livet og hverdagen, blandt andet som det kom til udtryk i hans samarbejde med digteren Benny Andersen. Adskillige er de sange, der er endt i Højskolesangbogen som en blåstemplet del af den danske sangskat, og barn som voksen har nynnet med, når Nina gik i bad eller Den grimmeste mand i byen kørte sig en tur.

Povl Dissing er et brand og i 2015 kan han fejre sit 50 års jubilæum. Gennem mere end ti år har Povl Dissing og sønner (og Las Nissen) spillet koncerter og skabt album sammen.

På tværs af generationer har de fire musikere sammen skabt fornem dansksproget vise- og folkemusik med blues og rockreferencer. De fire mestrer sammen at formidle iørefaldende og originale sange, der forener tekst og musik i veloplagte koncerter. Nu har kvartetten også taget Povls gamle sange på repertoiret og det er noget, der falder i publikums smag! ”Tingel tangel manden” befinder sig stadig iblandt os. ”Elle- sælle-fanten” er ikke uddød endnu ”Den grimmeste mand” kører stadig rundt i byen i sin jaguar Og der bliver ved med at være kun ”25 minutter endnu ” selvom tiden for længst er gået..... Povl Dissing og sønner forener generationerne Selvom der har sneget sig et enkelt 'Las' ind i bandnavnet, synes betydningen af Povl Dissing og sønner ikke at være af mindre indhold. Sammen med Las Nissen har Rasmus og Jonas Dissing været sønnerne, der sammen med farmand Povl, har givet en både forfriskende og ungdommelig vitaminindstrøjtning til musik skabt på tværs af generationer. Sammen har de fire musikere ført Dissing-slægtens fornemmelse for dansksproget vise- og folkemusik videre og samlet generationer med hver deres unikke musikalske talenter. En aften i Povl Dissings selskab er altid en god aften.

Povl Dissing – vokal
Rasmus Dissing – tangenter og kor
Las Nissen – guitarer og kor
Jonas Dissing – mundharpe, guitar og kor