Misen groth og tor backhausenEt nyt og spændende musikalsk makkerskab har set dagens lys. Resultatet af dette samarbejde kan høres den 14. oktober, når sangerinden Misen Groth og sangskriver og accordion-spiller Thor Backhausen udsender albummet ”Misen & Backhausen”.

De to hovedpersoner, Misen Groth og Thor Backhausen, er langt fra novicer på den danske musikscene. Hver især har de huseret på udgivelser og live gennem en lang årrække. Thor Backhausen har som accordionspiller, pianist og organist medvirket som studiemusiker på et utal af LP/CD-udgivelser, ligesom han har spillet og turneret med et lige så stort antal artister, og desuden komponeret til solister, film, TV og teater. Sangerinden Misen Groth er bl.a. kendt fra titelsangen ”Forgiveness” fra TV-serien ”Ørnen” og har turneret med Sebastian som korsanger.

Misen Groth og Thor Backhausen har kendt hinanden gennem mange år og har altid haft et særligt slægtskab qua deres fælles passion og interesse for musik. Med det aktuelle album, ”Misen & Backhausen”, er det første gang de to musikere har arbejdet sammen professionelt. ”Min stemme og Thors harmonika har altid været gode venner. Jeg har altid elsket Thors fabulerende harmonikaspil og når vi har mødtes til festlige lejligheder, har vi ofte fyret en vemodig “Vem Kan Segla” eller en tæt “Deidres Samba” af”, fortæller Misen Groth om venskabet og det musikalske fællesskab.

I efteråret 2015 hørte Misen ad omveje, at Thor Backhausen havde gang i et nyt musikalsk projekt, og at han efterlyste en sangerinde. Misen tog fluks over og besøgte Backhausen på Bornholm og ud af dette møde kom numrene “Seasons” og “Always Dancing”, der også er at finde på det aktuelle album. Samarbejdet føltes så godt og rigtigt, at de besluttede sig for at indspille et fuldt album i Thor Backhausens Zebra-Studie med bas-ikonet Michael Friis som bassist og producer. Udgivelsen ”Misen & Backhausen” er resultatet af dette.

Misen Groth og Backhausen flirter med bossa, blues og ballader. Genren og de ti numre på det aktuelle album lefler ikke for trends og modeluner, men er et af den slags tidløse album man altid kan lytte til. Misen Groths smukke stemme smyger sig om Backhausens medrivende kompositioner og smooth sound. Det er jazzy bossablues og meget mere – et album der egner sig til ”et glas rødvin, et hjertesuk eller en svingom – det er musik for livsnydere”, som Misen Groth udtrykker det.

Samtidig med udgivelsen af albummet ”Misen & Backhausen” er Misen Groth også aktuel med bogudgivelsen ”Jeg kan da stadig synge”. En personlig bog, hvor hun beretter om hvordan hun som 35-årig taklede at blive diagnosticeret med en kronisk sygdom og om hvordan hun siden har levet med denne diagnose både i sit personlige og professionelle liv.

”Jeg var sangerinden Misen. Så blev jeg moren Misen. Derefter blev jeg sclerose-Misen, og nu er jeg pludselig sangerinden Misen igen. Det føles som at have haft en forkert frakke på alt for længe som pludselig bliver krænget af. Jeg kan jo for helvede stadig synge! ”, fortæller Misen bl.a. i bogen, der også udkommer den 14. oktober.

At Thor Backhausen kan skrive smukke og fængende melodier og at Misen Groth (stadig) kan synge, sættes der store fede streger under på albummet ”Misen & Backhausen”.
FACTS:

Musikken er komponeret af Thor Backhausen – tre numre i samarbejde med Engelina Andrina Larsen. Tekster af Misen Groth, Hans Kragh-Jacobsen, Charlotte Backhausen og Anna Lia Bright. Medvirkende: Misen Groth – vokal, Michael Friis – bas, Paul Banks – guitar, Niels Vangkilde – guitar, Klaus Menzer – trommer/perc. Henrik Salinas – guitar, Thor Backhausen – accordion, piano og orgel, Lars Juul – trommer, Kristian Jørgensen – violin, Jacob Andersen - percussion Misen Groth er sangerinde, tekstforfatter, forfatter, blogger og skuespiller. Sammen med Jacob Groth har hun udgivet tre album: ”Missing” (1988), ”Walk Up Wind” (1999) og i 2005 udkom de med soundtracket til den danske tv-serie ”Ørnen”, som også indeholder titelsangen ”Forgiveness”, der har haft succes både i Danmark og i udlandet. Misen har turneret med bigbandet Blast, spillet børneteater med Teater Vestvolden og sunget kor på diverse studieindspilninger. Misen medvirker desuden som sangerinde på adskillige temaer fra DR Dramas seriekatalog og har i de senere år turneret som korsanger med Sebastian. Misen blogger på www.misen.dk og udgiver den 14. oktober 2016 bogen ”Jeg kan da stadig synge” på Muusmans Forlag. Thor Backhausen musiker og komponist, begyndte sin professionelle musikkarriere i 1971 med bands som: Blast Furnace, Culpepper’s Orchard, Delta Blues Band, Lone Kellermann og Rockbandet, Niels Skousen, Nulle og Verdensorkestret etc. Han har siden spillet, turneret og indspillet hundredevis af LP/CD’er indenfor genrer som rock, jazz, folk, blues, soul, pop og world med hovednavne inden for de nævnte genrer. Har igennem årtier spillet jævnligt med Paul Banks og Kristian Jørgensen samt den Den Faste Trio (Michael Friis, Lars Juul, Thor Backhausen). Sidstnævnte trio har i de sidste 8 år fast akkompagneret topnavne fra den danske og svenske jazz- og bluesscene i Musikhuzet på Bornholm. Se www.thorbackhausen.dk