Suluit_410x300SULUIT

SULUIT betyder vinger på Grønlandsk og er en nylig dannet musikalsk gruppe bestående af de talentfulde grønlandske sangere og skuespillere: Nukâka Coster-Waldau, Karina Mølle og HH Suersaq, der indimellem afløses af Ilannguaq Lumholt eller omvendt. Gruppens sidste uundværlige medlem er en af de bedste pianister man kunne ønske sig, nemlig vikingen Kristoffer Jul Reenberg som så smukt binder sangene sammen . Kunstnerne er alle velkendte både på den danske og arktiske scene.
Alt afhængig af spillestederne kan der, ud over pianisten Kristoffer, være andre musikkere med på scenen, som en percussionist, en bassist eller begge dele.

De har hver især turneret stort set over hele verden med musik, teater og film. Deres musik er inspireret af den arktiske natur, traditionelle grønlandske tromme sange og sagn. SULUIT´s lyd er en cool fusion af verdensmusik, pop, soul, jazz og strubesang som tager deres publikum med på en rejse langt op til det smukke nord.
SULUIT`S´ repertoire er primært skrevet af Nukâka og Karina og arrangeret af gruppen, som ind imellem også synger lånte sange af andre velkendte Grønlandske kunstnere.
Suluit på facebook